Veerboottickets wereldwijd
Contact

Reizen met de veerboot Rotterdam

Vanuit de Engelse stad Hull kun je gemakkelijk met de boot naar Rotterdam. Of je nu op de terugreis bent of in Engeland woont en deze stad of een van de vele andere steden in Nederland wilt bezoeken, met de veerboot Rotterdam kun je tijdens de reis genieten van een prachtig uitzicht. De overtocht duurt ongeveer 11,5 uur en de veerboot Rotterdam vertrekt dagelijks. Houd rekening met zo'n 90 minuten inchecktijd. Je kunt natuurlijk ook je auto meenemen. En het meenemen van een caravan is op deze verbinding zelfs gratis gedurende bepaalde periodes in het jaar. Houd er rekening mee dat niet alle hotels genoeg parkeerplek hebben. Voor de hotels in Rotterdam met parkeermogelijkheid kun je hier kijken

Aangeboden vaarverbindingen Rotterdam:

  • Rotterdam - Hull

Rotterdam haven - de beste verbinding naar het centrum

Rotterdammers zijn er heel trots op: de haven van Rotterdam is een van de grootste havens ter wereld en het is de grootste haven van Europa. Maar liefst 385.00 mensen zijn in en om het industriegebied van de Rotterdamse haven werkzaam. Het havengebied strekt zich uit over maar liefst 40 kilometer.

Wil je naar het centrum van Rotterdam? De haven ligt vrijwel direct aan de stad en met de auto ben je er zo: je moet rekenen met een half uur reistijd, afhankelijk van je bestemming. De route loopt langs het water, via Spijkenisse en Barendrecht. Heb je geen auto, dan kom je met de speciale shuttlediensten ook gemakkelijk in het centrum. Plan je reis van tevoren goed zodat je uitgerust aankomt op je bestemming.

Rotterdam - Moderne stad aan de haven

Rotterdam is de grootste stad van Nederland en de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest door een Duits bombardement. Na die tijd werd er veel gebouwd in de havenstad en daardoor staat Rotterdam bekend om zijn hoogbouw en vernieuwende architectuur. De gebouwen zijn dan ook de voornaamste bezienswaardigheden in de stad. Zo zijn de bibliotheek, de Blaaktoren en de kubuswoningen toeristische trekpleisters geworden, of je nu van architectuur houdt of niet. Ook de Erasmusbrug is niet meer weg te denken uit de skyline van Rotterdam. Andere bekende bruggen in Rotterdam zijn de Hef en de Willemsbrug. In Rotterdam ligt de kunst (letterlijk) op straat. Zo kun je op straat bekende beelden bewonderen, onder andere van Johan van Oldebarnevelt (voor het stadhuis), van Erasmus (nabij de Laurenskerk) en het beeld van zeeheld Piet Hein in Delfshaven.

Houd je meer van winkelen? Rotterdam is een échte shoppingstad en vanuit heel Nederland maken mensen een dagtripje om in de winkelstraten van Rotterdam inkopen te doen: zo zijn de Koopgoot en de Lijnbaan bekende winkelstraten in de stad. Ook het winkelcentrum Central Plaza is bekend. Wil je winkelen en een markante bezienswaardigheid zien tegelijk? Sinds 2014 is de overdekte Markthal geopend. Deze bevindt zich bij de Binnenrotte en is bekend om zijn kleurrijke tunnel.

Ook voor het uitgaansleven moet je in Rotterdam zijn

Verder is Rotterdam bekend om zijn bruisende uitgaansleven. Voornamelijk rond het Stadhuisplein, de Oude Haven en de Witte de Withstraat zijn vele cafés en gerenommeerde restaurants. Ook voor het clubleven heeft Rotterdam een rijke historie. Zo was de historische Maassilo aanvankelijk in gebruik genomen door de discotheek Now&Wow. Andere vroegere discotheken zijn Hollywood Music Hall, Nighttown en Parkzicht. Door zijn bruisende uitgaansleven is Rotterdam meerdere malen uitgeroepen tot evenementenhoofdstad van Nederland. De bekende schrijver en dichter Jules Deelder is woonachtig in Rotterdam en is zelfs uitgeroepen tot Nachtburgemeester van Rotterdam.

Wie iets langer in Rotterdam verblijft, zal ook merken dat men met het perfecte openbaar vervoer gemakkelijk in andere steden komt. Zo is er in Rotterdam een directe verbinding naar Antwerpen, Amsterdam en er is zelfs een metroverbinding naar Den Haag. Maar de allereerste verbinding is natuurlijk die via het water, met de ferry Rotterdam vanuit Hull.

Start nu met zoeken naar de beste aanbiedingen voor jouw reis.

VEERDIENSTEN ONTDEKKEN


✓ Bespaar door
    vooraf te reserveren

✓ Wereldwijd: 2874 Routes
    en 687 Havens

✓ Upgrades te boeken:
    Zitplaatsen, cabines etc.